Rapidshare'den ola ki indirmeyi bilmeyen arkadaşlarımız çıkabilir, onlara yardımcı olmak amacıyla rapidshare'in yeni şekline göre download nasıl yapılır onu anlatma gereği duydum.
Öncelikle bir rapidshare linkine tıklamanız şart, bunu da resimle göstermeme gerek yok diye düşündüm, herhalde nasıl tıklayacağınızı biliyorsunuzdur.
Her neyse tıkladınız açıldı rapidshare sayfası, link ölü değilse aşağıda vereceğim şekilde bir sayfa çıkacak, korkmayın öcü değildir, sizin muhtemelen rapidshare premium hesabınız* olmadığını düşünüyorum ve bunu varsayarak anlatmaya devam etmek istiyorum.
Neyse resimde de yazdığım gibi açılan sayfada "free" yazan yere tıklayacaksınız.
Aha buyur resmi de gör.

Gördün mü resmi, tıkla ordan free'ye şimdi bir sayfa açılsın, rapidshare happy hours** değilse bir sayaç çıkacak ve dosyanın boyutunun büyük ya da küçük olmasına göre o sayacın süresi değişebilir. O sayacın geri saymasını bekleyin, bitecek zaten bir süre sonra. Bitti mi?
Sayacı da göstereyim bari resimle boşu boşuna resimli anlatım yazmasın yukarıda.

Aha gör sayacı buyur.
Neyse sayacın geri sayımı bitti olarak varsayıyorum, eskiden sayaç bittikten sonra kod falan girme zorunluluğunuz vardı, rapidshare bunu da kaldırdı artık, kod falan girmenize gerek yok sayacın sayması bittikten sonra direkt download yazan yere tıklıyorsunuz ve kaydet diyorsunuz, o da kaydetmeye başlıyor.
Aha resmi de göstereyim...

*Rapidshare premium:
http://rapidshare.com/premium2.html sayfasında belirtildiği şekilde fiyatları olan bir sistemdir, rapid premiumunuz varsa rahat edersiniz geri sayımla ve modem resetlemekler uğraşmazsınız.
**Rapidshare Happy Hours: Bu saatlere denk geldiyseniz işiniz kıyak, bu saatlerde geri sayım derdi yoktur indirin indirebildiğinizi...